Onderhoud

Dairco beschikt uiteraard over de kennis en de juiste materialen om onderhoud en reinigingswerkzaamheden aan uw aircosysteem uit te voeren.

Zoals elk toestel in je woning of bedrijf dient ook een airco af en toe onderworpen te worden aan een onderhoud. Zo zorg je niet alleen voor een optimale werking van de airconditioning maar ook dat de binnen lucht gezond blijft.

Een airco werkt met luchtstromen en deze brengen van alles mee uit de buitenlucht zoals stof, kleine zandkorrels maar ook bacteriën en kleine insecten vinden hun wek naar binnen via de airco. Daarom hebben alle vaste airco’s filters deze houden alle ongewenste vervuiling tegen. Maar deze filters kunnen op termijn gaan dichtslibben waardoor de werking vermindert. De luchtstroom vertraagt en slechte filters houden het stof en bacteriën niet meer tegen maar een verminderde luchtstroom betekend ook een verminderde werking en dus direct een slechtere koeling.

  • Nakijken of vervangen van de filters.
  • Meten of vervangen van koelvloeistof
  • Nakijken compressor
  • Schoonmaken van de binnen/buiten unit.
  • Nakijken van de elektra.
  • Controle van de afvoer of condens pomp.

Deze onderhoudsbeurten worden bijgehouden in een onderhoudsboekje en genoteerd op de buitenunit. Bij eventuele controles of voor een verzekering zijn deze onderhoudsbeurten heel belangrijk. Tevens wordt het garantietermijn verlengt van 2 naar 5 jaar.

Wij kunnen een basis onderhoud aanbieden vanaf € 95,– excl. btw.

Voor een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen via de telefoon,mail of door het invullen van het aanvraagformulier.